Review: Maak je eigen Apps (Boek)

september 25th, 2013 door Arjan Olsder Gepost in Apps, Gelezen | Geen Reacties »

Ik ben een groot fan van Boek 2.0. Het idee is geniaal. Je neemt een enorme hoeveelheid mensen die , vaak uit hobby, veel weten van één handige tool en laat ze dit zo helder mogelijk in twee pagina’s uitleggen. Maak je eigen apps is een compleet boek door een tweetal enthousiastelingen en laat meteen de zwakte van het idee zien. Het boek mist mensen met echte ervaring.

Op de achterkant lezen we dat het boek ons gaat leren om de nieuwe Angry Birds te maken of een app voor een simpel lijstje. ‘Technologiecoach’ Serge de Beer en ‘nieuwe media expert’ Annemarie van Essen gaan het ons in krap 300 pagina’s allemaal leren. If it sounds too good to be true…

Apple Centric

Op de achterkant lezen we ‘voor iOS publishing heb je een Mac nodig.’ Dit wekt de suggestie dat we multi-platform gaan. Handig in het jaar waarin pijnlijk duidelijk wordt dat Apple de iPhone 5 nog eens recycled en met iOS 7 de nodige irritatie bij gebruikers opwekt.

Voor het maken van een ‘grafische’ app, kiest het boek om te werken met de GameSalad tool. Opzicht een prima keuze, al raakt het boek in ongeveer 160 pagina’s enkel de basis en komen we niet eens in de buurt van een Angy Birds-achtig resultaat. Daarnaast leert het boek enkel hoe je moet publiceren in de App Store van Apple. Hoe je jouw game moet publiceren voor marktleider Android of één van de vele andere platformen moet je zelf maar uitzoeken.

Voorafgaand aan GameSalad lezen we in hoofdstuk 16 dat het belangrijk is om goed na te denken over wat je gaat maken. Helaas vertelt het boek van te voren niet wat het eindresultaat zal zijn van het Gamesalad project. Of ik moet er overheen gelezen hebben natuurlijk ;-).

Gezien we het toch over games hebben, is het jammer dat het boek geen alternatieven voor Gamesalad langs laat komen zoals GameMaker. Hierdoor is het beeld dat Maak je eigen apps schetst nogal eenzijdig.

Lees de rest van deze review op GadgetGear.nl