Winnaars Samsung Onderwijsinnovatieprijs bekend

mei 17th, 2013 door Arjan Olsder Gepost in Nieuws | Geen Reacties »

Samsung heeft dit jaar de Samsung Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs in het leven geroepen om scholen te motiveren meer met IT te doen. De prijs bedroeg €10.000 en 60 scholen namen deel aan de wedstrijd.

De uiteindelijke winnaars van de prijs zijn het Raayland College (VO) uit Venray en de Bosbergschool (PO) uit Hollandsche Rading geworden.

Het Raayland College brengt onder het motto ‘digitaal delen maakt het verschil’ de privé en schoolwereld van leerlingen samen in vernieuwend onderwijs. Het college gaat het geld gebruiken voor de aanschaf van Samsung Chromebooks en tablets om het project te realiseren.

Ook de Bosbergschool richt zich sterk op sociale media. De school uit het PO is van plan om leerlingen beter voor te bereiden op de toekomst en deze 21st century skills bij te brengen. Ook deze school gaat het budget steken in Samsung’s Chromebooks en kiest daarnaast voor een aantal Note 10.1 tablets.