Sony Playstation en J.K. Rowling Werken aan Wonderbooks

juni 5th, 2012 door Arjan Olsder Gepost in Nieuws | Geen Reacties »

Het lezen van kinderboeken lijkt een sprong voorwaarts te maken nu Sony Playstation een J.K. Rowling een samenwerking hebben aangekondigd om het nieuwe Wonderbook: Book of Spells op de markt te brengen.

Wonderbook: Book of Spells is Sony’s eerste boek voor de Playstation 3 console. Lezers die de Playstation 3 en een Playstation Move starterpack bezitten, kunnen de wereld van het boek via de EyeToy camera tot leven wekken.

Het boek bevat AR codes die door de camera gezien worden. De camera zet de AR codes om in animaties. Daarnaast kan de lezer met behulp van de Move controller (als een toverstokje) toverspreuken uitvoeren om zo invloed op het verhaal te hebben.

Het is de eerste keer dat Sony op deze manier met de Playstation 3 te werk gaat. Heeft dit succes, dan verwachten we nog meer Wonderbooks. Het eerste Wonderbook verschijnt in ieder geval in November 2012.