Zwijsen Introduceert Tafeltrainer voor de iPad en iPhone

december 21st, 2011 door Arjan Olsder Gepost in Apps | Geen Reacties »

Uitgeverij Zwijssen heeft weer een nieuwe iPad/iPhone app gelanceerd om kinderen vanaf groep 4 te helpen met het trainen van de tafels. De app heet dan ook de Zwijsen Tafeltrainer. De tafeltrainer app sluit naadloos aan bij de Wizwijs rekenmethode van de uitgever, maar is ook leuk voor kinderen die andere methodes kiezen.

Zwijsen laat met de app zien dat de uitgever weet dat de iPad over het algemeen een speeltje is voor het hele gezin. Het is dan ook mogelijk om drie verschillende profielen in de game aan te maken. Op die manier kan iedere deelnemer zijn of haar voortgang in de gaten houden.

De Tafeltrainer app bevat feitelijk twee games die weer in verschillende niveaus zijn opgesplitst. De eerste game is een getallenwolk waarbij de kinderen een tafel te horen krijgen. Alle getallen die niet in de tafel thuishoren, moeten het scherm uitgeveegd worden. Zeker voor beginnende rekenaars kan dit een forse uitdaging zijn, maar leuk is het in ieder geval wel. Toch zit er ook een keerzijde aan. Doordat dit spel leuk is, wil je niet wachten tot het spel uitgesproken is, maar meteen aan de slag. Daardoor kunnen gesproken- en geschreven tekst weleens verschillen en het spel zelfs even bevriezen, wat funest is voor de ervaring. Hier mag wat meer aandacht aan worden geschonken.

In het tweede spel moeten kinderen zelf de juiste tafel bij het antwoord vinden. Ze krijgen een aantal eieren met getallen in beeld en moeten deze eieren selecteren om zo snel mogelijk de som te maken. Ook dit spel heeft nog een ruw kantje. Zo moet je echt op het getal zelf tikken om het te selecteren. Tikken op de rest van het ei (wat je zou verwachten) werkt niet. Een klein slordigheidje van de programmeur.

Conclusie

Het eerste spel in deze app is echt leuk, maar technische problemen voorkomen dat je de vaart erin kan houden. Het eerste spel is ook een stukje moeilijker dan het tweede waardoor het handiger was deze spelletjes andersom in het menu te zetten. De app kampt met kleine technische problemen, waardoor het de prijs van €2,99 in de huidige staat niet waard is. Wanneer Zwijsen de problemen verhelpt is de app zeker het geld waard. Zwijsen werkt ook aan een Android versie van het spel.