Vodafone app beschermt kinderen met smartphones

december 14th, 2011 door Arjan Olsder Gepost in Apps | Geen Reacties »

Vodafone heeft de nieuwe Safety Net app geïntroduceerd. De nieuwe app geeft ouders de mogelijkheid om hun kroost te beschermen tegen digitale pesterijen en ongewenste contacten. De gratis app maakt het ook mogelijk om de foto en videofuncties van een smartphone stil te leggen zodat kinderen geen ongepaste beelden van zichzelf de wereld in kunnen sturen.

De instellingen van de app zijn afgeschermd met een wachtwoord waardoor de ouder te allen tijde de instellingen van de app aan kunnen passen. Voor ouders die het lastig vinden om te bepalen wat wel en niet mag, bevat de app ook leeftijdsgebonden suggesties. Het is ook mogelijk dat de diensten op de telefoon tussen bepaalde uren worden uitgeschakeld terwijl het bellen van 112 en de kindertelefoon gewoon mogelijk blijft. In de eerstvolgende update wordt het ook mogelijk om SMS-diensten te blokkeren. Download de gratis app hier.